Michel

Michel van ’t Zand (1970)

Van jongs af aan ben ik een groot bewonderaar van de onderwaterwereld. In 1990 opende ik mijn duikcentrum in Harderwijk. Dit groeide uit tot een Padi 5-star Instructor Development Center. Tijdens mijn werk als duikinstructeur kregen mijn cursisten wel eens te maken met drempelvrees of angsten. Ik ontwikkelde nieuwe vaardigheden die deze cursisten hielpen zodat zij alsnog kennis konden maken met de duiksport. Mijn interesse in het persoonlijk begeleiden van mensen is hierdoor gewekt. Het werd tijd om een nieuwe koers te varen. Ik nam de beslissing voor omscholing tot Personal coach.

Na het voltooien van diverse opleidingen, waaronder de opleiding tot Personal coach, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP Master), Familie-en Organisatie-systemen en Trainer voor NLP, opende ik mijn praktijk in 2004. Als coach sloot ik mij aan bij NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) V.I.V. (Vereniging Integrale Vitaliteitkunde)en werd erkend door de SRBAG (Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg).

In 2010 heb ik een trainingsinstituut opgericht met meerdere trainingsruimtes. Hier werden door een team van trainers diverse trainingen gegeven, vooral gericht op trainingen waarbij mannen beter in hun kracht komen te staan, NLP trainingen, Trainers-trainingen en Intensieve relatietherapie. Het trainingsinstituut werd erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

Na verloop van jaren werd de behoefte om in mijn werk weer meer in contact te zijn met de natuur en de zee. Ik heb het trainingsinstituut verkocht. Met de aankoop van een strandpaviljoen aan de boulevard van Scheveningen in 2013, ontstond er een hele nieuwe werkomgeving. Dichter bij de zee kon ik tenslotte niet komen. Het was een geweldige tijd. Toch heb ik deze keuze na twee jaar in heroverweging genomen. Ik ondervond dat, het begeleiden en coachen destijds de juiste keuze is geweest.

Mijn motto is: “No-nonsense, helder en duidelijk”.